Yıldız: CHP Türkiye’de birinci parti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili ve Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Hüseyin Yıldız, Çine İlçe Örgütü’nü ziyaret ederek partililerle buluştu. Milletvekili Yıldız, “CHP Türkiye’de birinci parti” dedi.

Çine’de akşama kadar sürecek olan program Köşk ilçesine bağlı Mezeköy’de Jeotermal Enerji Santralleri’ne (JES) kurulmasını istemeyen vatandaşların telefonla araması üzerine, Yıldız programını yarıda keserek vatandaşlara destek için Köşk’e gitti.

CHP Çine İlçe Örgütü Binası’nda Milletvekili Hüseyin Yıldız’ı, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Belediye Başkanvekili Mehmet Kıvrak, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, partililer ve muhtarlar karşıladı. Yıldız, 2018’de TBMM’de tüm milletvekilleri, milletvekili olmak için değil, iktidara yürümek için bir söz verdiklerini söyledi.

“CHP TÜRKİYE’DE BİRİNCİ PARTİ”

Milletvekili Yıldız, “Genel Başkanımızın talimatı ve onunla beraber 2018’den beri 81 İlimizi en az ikişer defa ziyaret ettik. Şuan ziyaretlerde gördüğümüz kadarıyla Türkiye genelinde partimiz birinci parti. Yaptığımız çalışmalar ve anketler sonucu bu şekilde. İnşallah Genel Başkanımız da Cumhurbaşkanımız olarak seçilecek ve bizler Türkiye’yi yöneteceğiz” dedi.

“TÜRKİYE HER DARA DÜŞTÜĞÜNDE MUHAKKAK BİR KEMAL ÇIKAR”

Ülkeyi fabrika ayarlarına getireceklerini belirten Yıldız, “Her gittiğimiz yerde vatandaşlar şunu söylüyor, insanlar perişan. Çiftçi, işçi, esnaf perişan. Kısacası 85 milyon sadece ve sadece 200 bin kişiye çalışıyor. Biz bunu değiştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Ele ele vererek seçime kadar uyumak yok arkadaşlar. Ben özellikle AK Partiye ve MHP’ye oy veren vatandaşlarımıza; 2002’den beri AK Partiye oy verdiler. Gelsinler ülkeyi yönetsinler diye. Umut bağladılar. Suç bu partilere oy veren vatandaşımızda değil. Suç bu iktidarda. Yani Recep Tayip Erdoğan’da. 20 yıldır bu ülkeyi bu duruma getiren Recep Tayip Erdoğan ve yandaşları. Türkiye öyle bir kutuplaştı ki, öyle bir rantlaştı ki bu iktidar gibi bu ülkeyi sömüren, bu ülkeyi yok eden bir iktidar görmedim. Bu iktidarın amacı güç işi sadece tane firmaya verilmiş. Oturuyorlar aralarında anlaşıyorlar, fiyatları kendileri belirliyorlar bir yapıp 13 alıyorlar. Bizler ve vatandaşımız bunların farkında AKP ve MHP oy veren seçmenin yüzde 40 artık bunlara oy vermeyecek. Biz diğer siyasi partilere benzemeyiz. Biz Türkiye Cumhuriyetini kuran bir partiyiz. Türkiye her dara düştüğünde muhakkak bir Kemal çıkar. Bu ülkeyi fabrika ayarlarına getireceğiz. Tayip fakirden alıp zengine verdi bizde zenginden alıp fakire vereceğiz” diye konuştu.

“PARLAMENTER SİSTEMİ GETİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı 6’lı masadan çakacağını söyleyen Yıldız, “6 masayı kuran Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. 6’lı masadaki liderlerimizin hiçbir sıkıntısı yok. 6 masa Cumhurbaşkanlığı kararını verecek. Biri Cumhurbaşkanı olunca geriye kalan 5’li işin içinde olacak. Şu an birlik beraberlik içinde yürüyorlar bir sıkıntı hiç yok. Tek amaçları güçlü bir parlamenter sistemi kurmaktır. Parlamenter sisteme geçişine kadar bir kişi Cumhurbaşkanı olacak, diğerleri de bu sistemin içerisinde bulunacak. Güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme, bağımsız bir yargıya ulaştırmak zorundayız ülkemizi. Bunların dağılma şansı sıfır. Amacımız güçlü bir sayıyı elde etmek. Bütün anketlerde Recep Tayip Erdoğan şu an yüzde 32’lerde falan. Genel Başkanımız yüzde 62, 70’lere ulaşıyor” ifadelerini kullandı.

CHP-YILDIZ-2

Image 1 of 3

Yıldız: CHP Türkiye’de birinci parti