Başkan Sert, Posacı’ya şoför esnafının sorunlarını anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret etti. Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Sert, vekil Rıza Posacı’ya Çine şoför esnafının sorunlarını anlattı.

Vekil Rıza Posacı’ya, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Çine Akçaova Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Nail Uzun, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, AK Parti Çine İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer eşlik etti.

Şoför esnafının sorunlarını anlatan Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Sert, “İçişleri Bakanlığının Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliğinde bazı şoför esnafı zora koşuluyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin halk otobüsleri ise şoför esnafına büyük darbe vurdu. Pandemi ile birlikte büyük ekonomik sıkıntılar içerisine giren şoför esnafından İçişleri Bakanlığı tarafından istenilen koltuk sensörü ve kamera zorunluluğunun şoför esnafına kapanmaz bir yara açtı. Öğrenci servis araçlarında kamera ve koltuk sensörü zorunluluğu 2008 model araçlarımızda da zorunlu koşuldu. Bu araçlar bir yıl sonra zaten bu hizmeti veremeyecek. Bu nedenle pandemide büyük ekonomik sıkıntı yaşayan esnafımız bir yıl için 20 ile 30 bin lira arasındaki bu yatırımı nasıl karşılayacak? Şuan şoför esnafımız zor durumda. İlçemizde 2008 model hizmet veren araç sayısı küçümsenmeyecek durumda. Şoför esnafımızı bu dertten kurtarmalıyız” dedi.

Vekil Posacı bu sorunun çözümü için gerekli çalışmanın yapılması için girişimlerde bulunacağını ifade etti. Ayrıca Posacı, büyükşehir halk otobüslerinin şoför esnafı ile rekabet içerisinde olduğunu ve bu durumun şoför esnafına zarar verdiğini söyledi. 

1-3

Image 1 of 2

Başkan Sert, Posacı’ya şoför esnafının sorunlarını anlattı