Savaş: Tonla değil metrekare ile satalım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, memleketi Çine’ye geldi. Çine Organize Sanayi Bölgesini ziyaret eden Savaş, daha sonra faaliyette olan bazı fabrikaları ziyaret etti.
Savaş’a Çine Kaymakamı ve aynı zamanda OSB Başkanı Turan Erdoğan, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mithat Burhan Kandemir, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Kömürcüoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Bircan Kömürcüoğlu, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar ve Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.
Çineli hemşerilerine seslenen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Tonla değil metrekare ile satalım” dedi.
“YIL SONUNA KADAR 69 FABRİKA FAALİYETE GEÇMİŞ OLACAK”
Milletvekili Savaş’ı Çine Organize Sanayi Bölgesindeki çalışmalar ve hakkında bilgi veren Çine Kaymakamı ve aynı zamanda OSB Başkanı Turan Erdoğan, “Çine OSB’de faaliyette olan 39 adet fabrikamız var. 16 firmanın da inşaatı bitmek üzere. 14 firma proje aşamasında ve yılsonuna kadar 69 fabrika aktif halde olacak. Geriye 4 adet firma kalıyor onlar da kısa zamanda çalışmalarını tamamlayıp faaliyete geçmiş olacak” dedi.
“11 MİLYON TL ARITMA TESİSİ KURDUK”
Çine OSB’nin iki bölgeden oluştuğunu söyleyen Erdoğan, “Birincisi Gökyaka sınırları içerisinde. Burası da Çaltı sınırları içerin de yer alıyor. Gökyaka sınırında kalan bölgede bir problem yok. Bizim OSB’nin özelliği bizde hiç kamu arazisi yok. Bizde tamamen vatandaş arazisi var. Vatandaştan araziyi kamulaştırıyoruz. Çaltı bölgesinde 22- A madde gereği kişiler arasında netleşmemiş sorunlar vardı. Onları da iki yıl içerisinde çözdük. Çaltı bölgesindeki yerimize arıtma tesisi yapıyoruz. Organize Sanayi Bölgelerinde ilk biyoloji arıtma tesisi Çine’de olacak. Aynı zamanda kimyasala entegre şekilde. İki ay içerisinde faaliyet geçecek. 11 milyon TL maliyeti var. Çaltı bölgesinde trafo merkezinde kuruyoruz. 3 milyon 200 TL bir yatırma maliyeti var. Çaltı bölgesinin tüm elektriğini sağlayacak.
 GÖKYAKA BÖLGESİNDE ALT YAPI SORUNU TAMAMLANIYOR 
Bu yıl sonu itibariyle Gökyaka bölgesinde OSB’de parke taşı da dahil hiç ir alt yapı sorunumuz kalmamış olacak. Daha sonra yeşillendirmeye ağırlık vereceğiz. Sanayicilerimizde talep var. Üçüncü etap genişletme çalışmalarımızda sizlerin de desteği ile bin 400 dönümlük alanın çalışması sona gelindi. Yatırımcılarımız sırada bekliyor” diye konuştu.

“TONLA DEĞİL METREKARE İLE SATALIM”
Çine’de faaliyet gösteren maden firmalarını seleen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Buradaki madenleri tonla değil metrekare ile satacağız artık. Bu güne kadar toz ve tonla satıldı. Bundan sonra metre kare ile satacağız. Bu güne kadar ton satan arkadaşları sesleniyorum. Bir an önce metrekare ile satmaya başlasınlar. Artı değer oluşsun. Bu artı değer ülkemizde kalsın. Başka bir ülkeye ton olarak gidiyor ve orada artı değer oluşuyor. Başka bir ülkede seramik oluşuyor. Elbette gidecektir ama bunu en aza indirgemek gerekiyor. Burada daha fazla tesisleşme daha fazla fabrika olması ülkemizin ve bölgemizin menfaatine olacaktır” dedi. 

Çine Organize Sanayi Bölgesinin kurulumundan bu güne kadar emeği geçenleri teşekkür eden Savaş, “Mevzuat dahilinde yer alıp yatırım yapmayanlar ihtarname çekelim. O ihtarname çekildikten sonra yanınıza kim gelirse gelsin taviz vermeyelim. OSB’nin amacı yatırım olsun. Yatırım yapmayan firmaları söyleyin hızlı bir şekilde projelendirsinler yatırım yapsınlar. Destek verilmesi gerekiyorsa bizde destek verelim. Buraya 3-5 yıl sonra kimse tanıyamayacak. Çocuklarımız karnı burada doyması lazım. Mutlu ve mesut şekilde bu coğrafyada yaşasın. Üreten herkesin yanındayım” diye konuştu.

DSC_8762

Image 2 of 12

 

Savaş: Tonla değil metrekare ile satalım