Çine’de ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ töreni yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine’de 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı gerçekleşti.

Çine Hükümet Meydanında hain darbe girişiminin 6. yıl dönümü çerçevesinde gerçekleşen 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Çine Ülkü Ocakları Başkanı Murat Çalışkan, Çine İlçe Emniyet Müdürü Talet Afşar, Çine İlçe Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Dinçer Zeybek, Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, Çine Akçaova Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Nail Uzun, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, AK Parti Çine Gençlik Kolları Başkanı Egemen Yılmaz, şehit yakınları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Çine Müftülüğü personeli tarafından ilahi, kaside ve dua edildi. Öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler, 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı 00.00’da ise tüm camilerden selalar okundu.

Etkinlik boyunca; Çine Kaymakamlığı, Çine Belediyesi, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanlığı, Akçaova Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanlığı, Çine Ziraat Odası Başkanlığı, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı tarafından ikramlar yapıldı.

 

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, “Emperyalist kafalar defalarca geldiler. Her geldiklerinde ellerini kaldırdıklarında kollarını kırdık. Haçlı seferleri ile 12 defa geldiler. 15 Temmuz aslında sadece bir darbe girişimi değildi. Bir milleti iç savaşa sürükleme içeriden parçalama idi aslında. İçerideki işbirlikçileri ile bunu denediler. Allah’a şükür bu millet Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yine onların kollarını kırdı. Son olarak FETÖ kılığı ile geldiler. Bu defa kendi içimizde bürokrasimize, askerimizin içine kendi ajanlarını sokarak denediler. Ordumuz ve bürokrasimiz bunları içerisinden söküp attı. Kollarını yeniden kırdık. Bu yurt bizimdir, Anadolu bizimdir. Vatan sadece toprak parçası değil, bayraktır, dedelerimizin mezarıdır. Bundan sonrada çok uyanık olmalıyız. Tekrar gelecekler. Bu nedenle milli dayanışmamızı diri tutmalıyız” dedi. 

15-TEMMUZ-1

Image 1 of 9

Çine’de ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ töreni yapıldı