ASKİ, Tekeler’de su sorununu çözdü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) ekipleri, Tekeler Mahallesi’nde içme suyu sorununu çözdü. Önümüzdeki hafta mahallede asfaltlama çalışmasına başlayacak olan Aydın BŞB, içme suyunun ardından yol sorununu da çözüme kavuşturacak.

Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ASKİ, çalışmalarına devam ediyor. Kentte birçok önemli yatırıma imza atan ASKİ, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla bir sorunu daha çözüme kavuşturdu.

 

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU TALİMAT VERDİ

Karpuzlu’nun Tekeler Mahallesi’nin Muhtarı Ersin Erçetin, içme suyu sorununun çözümü için Başkan Çerçioğlu’na talepte bulundu. Muhtar Erçetin’in talebi doğrultusunda Başkan Çerçioğlu, mahallede içme suyu sorununun çözülmesi için ASKİ ekiplerine talimat verdi. Başkan Çerçioğlu’nun talimatının ardından ASKİ ekipleri bölgede çalışma başlattı. ASKİ ekiplerinin özverili çalışmaları sonucu, mahallede su sorunu kısa sürede çözüldü. Mahalledeki tüm haneler içme suyuna kavuşurken Tekeler Mahalle Muhtarı Ersin Erçetin, hizmetlerinden dolayı Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti. Su sorununu çözerek vatandaşların takdirini kazanan Aydın BŞB, önümüzdeki hafta mahallede asfaltlama çalışmalarına başlayacak. Böylelikle Aydın BŞB, su sorununun ardından mahalledeki yol sorununu da çözüme kavuşturacak.

“HER EVDE SUYUMUZ AKIYOR”

Su sorununun çözüme kavuşmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Muhtar Erçetin, “Geçmiş dönem ve daha önceki dönemlerde 1 hafta, 10 günde bir akan çeşmelerimizden suyumuz, geçen Kurban Bayramı ile itibaren artık hiç kesinti olmadan her evimizde akıyor. Muhtar seçilmem ile beraber önceliğim mahallemizin kanayan yarası su ve yol sorununu çözeceğim demiştim. Geçen 3 yıllık süreçte, mahallemiz adına 2020 yılı Tekeler-Yağşılar arasına 1 adet sondaj, 2021 yılı Gölcük Mahallesi’ne 2 adet sondaj, Şenköy grup deposundan aktarıcı pompalar kurularak 170 haneye su verildi. 2022 yılı itibari ile Şenköy grup deposundan mahalle depomuza 2500 MT 110’luk pprc boru döşemesi ve suyun aktarımı sağlanmıştır. Sadece 1 aydır yapılan şu çalışma bile 1 milyon maliyetli bir yatırım.” dedi.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Kurban Bayramı’ndan 15 gün önce başlayan boru döşemesi çalışmasının ASKİ personelinin özverili çalışmaları sonucunda bayramdan 3 gün önce bittiğini, böylelikle deponun ilave suya kavuştuğunu kaydeden Muhtar Erçetin, “Mahallemize, bayram süreci ve bugün itibari ile kesintisiz su verilmektedir. Sadece bayramın birinci günü depomuzda yaşanan arıza dolayısıyla 4-5 saat gibi su kesintisi olmuştur. Kazılan alanların parke taşı döşemesi de başlamış kısa sürede bitecektir. Artık Tekeler’in yazın su sorunu sona ermiştir. Bu çalışmalarda taleplerimi kırmayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu, ASKİ Genel Müdürü Hakan Olgaç, ASKİ şeflerimiz, ASKİ Karpuzlu Şefi Mustafa Aydın ve ASKİ personeline kendim ve mahallem adına sonsuz teşekkür ederiz.” diye konuştu.

ASKI-2

Image 1 of 10

ASKİ, Tekeler’de su sorununu çözdü