Tebrikler Özge

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karpuzlu Orta Mahalle Muhtarı Fatih Erbaş ve ev hanımı Nalan Erbaş çiftinin kızları Özge Erbaş Diyarbakır’da düzenlenen 4. Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Türkiye Finali’nde takımı şampiyon oldu.

Aydın genelinde birinci olan ve Diyarbakır’da Aydın ve Karpuzluya temsil eden Özge Erbaş’ın elde ettiği başarı büyük bir sevinç yarattı.

Türkiye geneli 76 ilden 756 sporcu, 7 farklı oyunda şampiyon olmak için 2 gün boyunca yarıştı.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Akıl Zekâ Oyunları Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Türkiye Finali” Diyarbakır’da yapıldı. Öğrencilerin düşünme, problem çözme alışkanlıklarını ve yeteneklerini geliştirmeye katkıda bulunmak, ülke genelinde akıl zekâ oyunları konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları’nda finale kalanlar Diyarbakır’da buluştu. İki gün boyunca Diyarbakır’da süren 4.Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası’na, 76 ilden 10-14 yaşarası 756 yarışmacı katıldı. Mangala, Kulami, Pentago, Reversi, Q-bitz, Equilibrio, Küre olmak üzere 7 akıl ve zeka oyununun yer aldığı yarışmada, ilk ve ortaokul öğrencileri birbirlerini yenmek için kıyasıya yarıştı.

Bu yarışmada üstün bir performans sağlayana Karpuzlulu Özge Erbaş ve takımı birinci olarak kupa kazanmayı hak etti. Özge’nin bu başarısı ilçede büyük bir sevinç yarattı. 

YARISMA-2

Image 2 of 3

Tebrikler Özge