Çine’de Yaz Kur’an Kursları başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine İlçe Müftülüğü tarafından Çarşı Camii’nde düzenlenen program ile Yaz Kur’an Kursları eğitimine başlandı. Tüm camilerde verilecek olan eğitimlerle çocukların dini eğitimler ve Kur’an Kerim öğrenmeleri sağlanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekânlarda düzenlenecek olan yaz Kur’an kurslarında eğitim başladı. Kur’an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed’in (S.A.S.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği yaz Kur’an kursları, Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi programları kapsamında ülke genelinde başladı.

Halkın büyük çoğunluğunun temel dini bilgileri ilk almaya başladığı yaz Kur’an kurslarına her yıl milyonlarca çocuk ve genç kayıt oluyor. Çine’de düzenlenen ilk kurslara katılan İlçe Müftüsü Mustafa Türköz Çarşı Camii’nde düzenlenen Yaz Kuran Kursları açılış programında şunları ifade etti:

“Çocuklar geleceğimizdir. Milli ve manevi değerler sahip bir gençlik yetiştirmek için Yaz Kuran Kurslarımızı en iyi şekilde değerlendirmek için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Bir çok vatandaşımızın temel dini bilgilerini çocuk yaşlarda camilerimizde alıyor. Bu yüzden Yaz Kuran Kurslarımız bizler ve vatandaşlarımız için önemli. Özellikle bu yıl yoğun bir talep var. Gayretlerimiz ve Duamız çocuklarımızın vatanımıza, milletimize anne ve babalarına hayırlı birer evlat olması.”

İlçe Müftüsü Türköz, çocuklara hitaben de, “Kıymetli Gençler Yaz tatillerini iyi değerlendirin. Hem Kitabımız Kur’an-ı hem de temel dini bilgileri öğrenin. Bol bol kitap okuyun. Hem eğlenin hem de öğrenin. Cami derslerimizi aksatmamaya gayret edin. Bizler sizlerin bu yaz dönemini Kur’an ve temel dini bilgileri öğrenmeniz noktasında en iyi şekilde değerlendirmeniz için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Allah sizlere hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin. Derslerinizde başarılar diliyorum” dedi.

Program sonunda çocuklara hayırseverlerin ikramları dağıtıldı. 

1-6

Image 6 of 6

Çine’de Yaz Kur’an Kursları başladı