Başkan Dinçer görevine dönüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, başkanlık görevine önümüzdeki günlerde döneceğini açıkladı. Başkan Dinçer, Çine Belediye Havuzlu Sosyal Tesislerinde Çine ve Aydın basını ile kahvaltıda buluştu.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Enver Salih Dinçer, rahatsızlık sürecini anlattı. Kamuoyunun merak ettiği soruları da yanıtlayan Başkan Dinçer, önümüzdeki günlerde görevinin başına döneceğini açıkladı. Hastalığı sürecinde dualarını esirgemeyen Çine halkı başta olmak üzere tedavisi için canla başla mücadele eden herkese teşekkür etti.

Sağlık durumun gayet iyi olduğunu belirten Dinçer, ailesi tarafından yarın saat 11.00’de Çine Hükümet Meydanı’nda, Peynirci Hali ve babası Ünal Dinçer’in işyerinin önünde hayır yapılacağını söyleyerek herkesi davet etti. 

Ayrıca Başkan Dinçer, hayra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun katılacağını da belirtti.

Kahvaltı sonrası basın mensupların sorularını yanıtlayan Başkan Dinçer;

 

SİYASİ HAYATINI BİTİRECEK Mİ?

Geçtiğimiz Mart ayında 11 yılı doldurdum. Ben ilk önce verdiği teveccühten dolayı teşekkür ederim. Çok kişiye nasip olacak bir şey değil. Benim asıl amacım 2019 yılında halkımızın bana verdiği yetkiyle önümüzdeki kalan bir buçuk yıllık görev süremi layıkıyla tamamlayabilmek. Bugün itibariyle kesin devam edeceğim veya kesin bitireceğim diye bir şey yok. Önümüzdeki genel bir seçim var. Genel seçim sonucuna göre kartlar yeniden karılacak. Bugün iyi olabilir ama yarın ne alacağım belli değil. Dışarıdan gelebilecek enfeksiyonu açığım. Artık bundan sonra kısa vadeli planlar yaparak gitmeyi hedefliyorum. İlk amacım kalan bir buçuk yıllık görevimi tamamlayabilmek. Sonrası kesin bir şey yok.

SAĞLIK DURUMUNUN SON DURUMU?

Sizlerden organlarım açısından bir farkım yok. Tabi ki hayata uyum sağlamak adı altında yaklaşık 2 aydan daha fazla bir süre hiç kıpramadan yattım. İlk kalktığımda da yürümem konuşmam çok kötüyü. Her geçen gün daha iyiye gitmeye başladım. Kullandığım ilaçlar nedeniyle karaciğerin vücuduma uyum sağlayabilmesi için bağışıklık sistemimi baskılayıcı ilaçlar kullandığımdan dolayı normal bir insana rahatsızlık vermeyeceği bir virüs bana rahatsızlık verebilir. Bu yüzden nefes ve el teması yapmam gerekiyor. Tek dezavantajım bu. Normal sağlık insandan çabuk yoruluyorum. Ama düzeleceğine inanıyorum.

GÖREVE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Göreve Haziran ayı başında başlamayı düşünüyordum. Doktoruma danışmam gerekiyordu. Danıştığımda 15 Haziran’da tekrar kontrole gideceğim. Karaciğerimde stentler var. O stentleri değiştirmem gerekiyor. Tekrar genel bir muayene yaptıktan sonra görevimin başına dönebileceğimi söyledi. Bir aksilik olmazsa 20 Haziran’da göreve başlayacağım.

ÇİNE HALKINA SÖYLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VAR MI?

Hastalığım sürecinde hem arayarak hem gelerek donör aşamasında beni tanıyan veya tanımayan kişilerin ‘Ben donör’ olabilirim diyerek yaklaşması araması, Çine halkının duaları. Beni hayatta tutan şey belki onların dualarıydı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok riskli bir durumum vardı. Yüzde 10’un altında yaşam umudu vardı. O umudu gerçekleştirdik. Malatya’daki doktorumun bir sözü vardır. Geldiğinde mezara girmek üzereydim. Seni mezardan aldık. O yüzden bizim için kıymetlisin. Hemen görevine başlama biz senin için çok uğraştık. Sen de bizim için biraz özveride bulun dedi. Doktoruma çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bana destek veren dua eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

 

DSC_8511

Image 2 of 4

 

Başkan Dinçer görevine dönüyor