Çine’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıl dönümü kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 103. yıldönümü Çine’de coşkuyla kutlandı. Çine Hükümet Konağı Meydanında düzenlenen törende Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengini Müdür Ali Dinçer, Atatürk Anıtı’na sundu. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Çelenk koyma töreninin ardından resmi kutlamalar Çine Yüksel Yalova Stadı’nda gerçekleştirildi.

Çine Yüksel Yalova Stadı’ndaki törene; Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Vekili Hasan Yörük, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaan Güllü, Çine İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Soydan Hekim, Çine İlçe Emniyet Müdürü Talat Afşar, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer gerçekleştirdi. Dinçer, konuşmasında, “’Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla yorulmazlar’ diyor Atatürk. Sevgili gençler Siz, Türk’e istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz ‘Ya istiklal ya ölüm diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Atatürk’ün soyundansınız. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içerisinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerle emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya ulaştırılan bayrağımız rengini siz asil Türk evlatlarının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Sözde değil bu özde duygularla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnetle ve saygıyla anıyor, siz gençlerimizin bayramını kutluyorum” dedi.

Törende Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından okunan şiirler ve şarkılar, halk oyunları ve judo gösterileri sergilendi. Erkek ve kız kategorilerinde koşu yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları protokol tarafından verilmesinin ardından program son buldu. 

19-MAYIS-7

Image 7 of 7

Çine’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı