Zeytinyağı fiyatlarında rekor artış

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, zeytinyağı alım fiyatını 52 lira olarak açıkladı. Bugüne kadar en yüksek alım fiyatına ulaşan zeytinyağı, üreticinin yüzünü güldürdü.

Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olan Aydın’ın en önemli tarımsal ihracat ürünlerinin başında zeytin ve zeytinyağı geliyor. Geçen yıl meydana gelen kuraklık nedeniyle önceki dönemlere göre verim kaybı yaşayan zeytinyağı, ürün kalitesini ise koruyor. Kentteki binlerce ailenin geçim kaynağı olan zeytinyağında rekoltenin düşük olması ise fiyatının artmasına neden oldu.

ZEYTİNYAĞI’NDAN YENİ BİR REKOR

Geçen yıl Ekim ayının sonlarında alım fiyatı 25 lira olan zeytinyağı ile ilgili TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği 4 Kasım 2021 tarihinde yeni fiyat açıkladı. Yapılan açıklamada zeytinyağının alım fiyatının 33 lira olduğu belirtildi. Söz konusu açıklamanın ardından TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, 23 Kasım 2021 tarihinde zeytinyağı alım fiyatını 37 lira olarak belirledi. Her geçen gün fiyatını arttıran zeytinyağı ile ilgili TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, 9 Aralık 2021 tarihinde alım fiyatını açıkladı. Söz konusu yapılan açıklamada zeytinyağı alım fiyatının 44 lira olduğu ifade edildi. Bu açıklamanın ardından zaman zaman fiyatlarda dalgalanma yaşansa da zeytinyağı fiyatları 6 Nisan 2022 tarihinde adeta zirveyi gördü. TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nden bugün yapılan açıklamada zeytinyağı alım fiyatının 52 lira olduğu belirtildi. Bugüne kadar en yüksek alım fiyatına ulaşan zeytinyağı, üreticisinin yüzünü güldürdü. Öte yandan 4 Kasım’da 25 lira, 23 Kasım’da 28 lira, 9 Aralık’ta 32 lira olarak TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği tarafından açıklanan 5 asitlik zeytinyağı alım fiyatı 6 Nisan 2022 tarihi itibariyle 43 lira oldu.

 

Zeytinyağı fiyatlarında rekor artış