Çineli çiftçiler iftarda buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Ziraat Odası, Çine Şeyhler Düğün Salonunda iftar yemeği düzenledi.

İftara, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Tarım Komisyonu Üyesi ve AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Çine Şoförler Odası Başkanı Ahmet Sert, Akçaova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nail Uzun, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, diğer ilçelerin ziraat odası başkanları, Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran ile muhtarlar ve üreticiler katıldı.

İftar öncesi Çineli İmam Hatipler tarafından Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif okunurken, iftar duasını da Çine İlçe Müftüsü Mustafa Türköz yaptı.

Günün anlam ve önemine belirten konuşmayı yapan Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, “Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu güzel Ramazan akşamında sizlerle beraber böyle bir iftar sofrasında bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bugünkü iftar soframızı paylaşarak bizleri onurlandırdınız. Her birinize şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyor, Ramazanınızı gönülden tebrik ediyorum. Rabbim tuttuğunuz oruçları, yaptığınız ibadetleri kabul etsin. Sizlerin vasıtasıyla vatanımızın dört bir köşesindeki tüm çiftçi kardeşlerime sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum. Tarım, gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun tüm ülkeler için yaşamsal önem taşıyan bir sektördür. İnsan yaşamının temel gereksinimlerini karşılaması, tarımı ülke ekonomileri için vazgeçilmez kılmaktadır.  Pandemi yıllarında bunu bir kez daha anladık. Hızlı nüfus artışı karşısında gıda kaynaklarının azalması, tarımın önemini kuşkusuz daha da artırmaktadır. Ekonomik yönden güçlü Türkiye’nin, dünyadaki dönüşümleri zamanında öngörerek, tarımı bir endüstri durumuna getirmesi, getirmeye devam etmesi gerekmektedir. Güçlü ülke kendini tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında ispatlamış ülkedir. İlçemizdeki çiftçi, hayvancı kardeşlerimizde bu konuda elinden geleni yapmaktadır. Kıymetli Misafirler, bu gün iftar vesilesiyle bir araya geldik. Rabbimin bizleri Ramazan bayramına’da sağ salim kavuşturmasını, yeni hasat döneminin Çine’mize, ülkemize ve milletimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Siz üreticilerimize hayırlı bol kazançlar diliyorum. Soframızı şereflendirdiğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini yerdi. 

CINE-ZIRAAT-ODASI-IFTAR-2

Image 2 of 7

 

Çineli çiftçiler iftarda buluştu