Çine’de Bayram öncesi fırınlar denetlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Belediyesi Zabıta Amirliği ilçe merkezinde ekmek üretimi yapan fırınları denetledi. Yönetmeliğe aykırı ve hijyenik koşullarda üretim yapmayan işletmeler hakkında cezai işlem uygulanacağı bildirilerek üreticiler uyarıldı. 

Çine Belediyesi Zabıta Amirliği vatandaşın sağlığını korumak anlamda ilçe merkezinde yer alan unlu mamulleri üreten işletmeler ile ekmek fırınlarında denetim yaptı. Çine Belediye Başkan Vekili Hasan Yörük’ün talimatı ile gece yarısı başlayan ve sabaha kadar süren denetime Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut’da katıldı. İş yerlerinin personel, alet, ekipman, genel temizlik ile gıda ürünlerinin güvenliği ve kalitesi babında denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde işletmelere tedbirler konusunda bilgi verildi. Sağlıklı üretim koşullarına uymayan ve eksik gramajda ekmek üreten işletmeler hakkında tutanak tutularak uyarıldı.

Denetimlerin bundan sonra da süreceği ve halkın sağlığını ilgilendiren hususlarda müsamaha gösterilmeyeceğini belirten Çine Belediye Başkan Vekili Hasan Yörük, “Herhangi bir sağlık ve hijyen sorunu teşkil edecek bir durum ile karşılaşılmadı. Ekmek ve simit fırınlarına yasal mevzuatlar doğrultusunda gerekli uyarılar yapıldı. Bundan sonra açıkta hiçbir şekilde gıda maddesi satılmayacak, satılır ise de gerekli yasal prosedürler uygulanacaktır. Bu denetimlerimiz önümüzdeki günlerde daha da sıklaşacaktır. Yasal mevzuatlara uyan işletme sahiplerimize ayrıca teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

FIRINLAR-DENETLENDI-5

Image 2 of 8

Çine’de Bayram öncesi fırınlar denetlendi