Çine Namık Kemal Ortaokulu’ndan ‘Atıksız Yaşama Doğru’ adım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Namık Kemal Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmenlerinden Sevgi Yaşar Yağcı’nın 7/C sınıfı öğrencilerinden Beyza, Ceylin İrem, Ömer Faruk, Özlem ve Zorlucan ile birlikte yürüttüğü ‘Atıksız Yaşama Doğru’ E-twinning projesinde 5 aylık çalışmalarını tamamladılar.

İskenderun İnönü Ortaokulu Serap Kılıç, Hülya Demir Tokmak, Ömer Muhsin Önal, Samsun Derecik Şehit Yasin Boy Otaokulu Elif Kalıplı Kaçmaz, Talip Sandayak, Erzurum Dumlu Ortaokulu Halil Özdemir, Samsun Yıldırım Beyazıt Ortaokulu Oktay Kaçmaz ile birlikte 8 öğretmenin katılımıyla tamamlanan projede; günümüzde yaygın bir sorun haline gelen atıklar konusunda evlerde, okullarda farkındalık kazandırma amacına yönelik birbirinden farklı ve zevkli etkinliklere yer verildi.

Çalışmalarında web2 araçlarına yer veren öğrenciler birçok yeni programı öğrenme fırsatı buldu. Öğrenciler aylık çalışmalarında; kullanılmayan atık malzemelerden yapılan eşyaların yer aldığı kitap  ve yine atıklardan yaptıkları yemeklerin yer aldığı bir yemek kitabı oluşturdular. Ayrıca arkadaşlarına konu hakkında seminerler veren öğrenciler ardından büyük boy atık pet şişeden yaptıkları kağıt atık kutusu ile okuldaki arkadaşlarının konu hakkında dikkatlerini çekti. Proje son olarak evde ve okulda atık rehberi final ürünü ile çalışmalarını tamamladı.

NAMIK-KEMAL-2

Image 2 of 6

Çine Namık Kemal Ortaokulu’ndan ‘Atıksız Yaşama Doğru’ adım