23 Nisan coşkuyla kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çine’de coşkuyla kutlandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamada çocukları birbirinden güzel gösterileri büyük beğeni topladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çine Yüksel Yalova Stadında gerçekleştirildi. Kutlama etkinliğine, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanvekili Hasan Yörük, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaan Güllü, Çine İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Soydan Hekim, Çine İlçe Emniyet Müdürü Talet Afşar, siyasi pati temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan yaptı.

Yavuzkan, konuşmasında, “23 Nisan 1920 tarihi, Kurtuluş Savaşı’mızın zaferle sonuçlanmasına ve ulusal egemenlik ilkesi temelinde Cumhuriyetimizin yeni bir devlet olarak kurulmasına giden süreçte tarihimizin en önemli noktalarından biridir. Millî mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet ve bağımsız kalması ulusumuzun genç nesillerinin elindedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı geleceğin teminatı olan çocuklara armağan etmiş ve çocuklara verdiği değeri göstermiştir. Atatürk size güvendi, bizde güveniyoruz. Sizin göreviniz bu güveni boşa çıkarmamak. Gördüğünüz her yerde Atatürk’ün resmine bir bakın, göreceksiniz ki o size bakıyor, O sizi izliyor. Sevgili çocuklar, hepinizi umutla bakan gözlerinizden, sıcacık yüreklerinizden öpüyorum. Bayramınız kutlu olsun “dedi.

Öğrenciler tarafından hazırlanan 23 Nisan gösterileri vatandaşlardan tam not aldı. Törende son olarak, 23 Nisan için yapılan resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

23-NISAN-KUTLANDI-3

Image 2 of 9

23 Nisan coşkuyla kutlandı