Mehmet Akif Ersoy Çine’de anıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine’de İstiklal Marşı’nın kabulü 101. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Çine Kültür Merkezinde Mustafa Türkoğlu Ortaokulu tarafından gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Mustafa Türkoğlu Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Engin Keskin yaptı. Konuşmanın ardından okul öğrencileri Mehmet Akif’in hayatını anlatan gösteri ve oratoryo gösterilerini sundu. İstiklal Marşı’nı okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler İstiklal Marşı’nı okudu. Öğrencilerin performansı takdir topladı.

Programa; Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Jandarma Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Mustafa Türkoğlu Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Engin Keskin yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi; “Kurtuluş Savaşı’nın en zor ve en çetin yıllarıydı. Emperyalist devletler yurdumuzun dört bir yanını işgale başlamış kahraman Türk ordumuz ve milletimiz Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde direnişe başlamıştı. Tamda bu sırada 12 Mart 1921’de büyük üstad Mehmet Akif ‘korkma’ diye haykırıyordu. Yüzlerce eser arasından seçilmişti, Akif’in dizeleri. TBMM üstadın dizelerini Milli Marş olarak kabul etmişti. Milli Marşımız defalarca büyük bir coşkuyla okunmuştu. Meclis salonu alkışlarla yankılanırken gözlerde inanç ve gurur hakimdi. Artık herkesin bağımsızlığa olan inancı kesindi. İstiklal Marşı’nı sevmek ülkeyi sevmektir. İstiklal Marşını coşkuyla söylemek ülkemize sahip çıkmaktır. İstiklal Marşı’nı vakur bir şekilde okumak bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak onurumuza sahip çıkmaktır. Üstad Akif’in dediği gibi ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” 

MEHMET-AKIF-ERSON-CINEDE-ANILDI-2

Image 2 of 9

Mehmet Akif Ersoy Çine’de anıldı