Esnaf Odası’nda seçim heyecanı başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan Genel Kurulu gerçekleştiriliyor. Başkanlık için 2 adayın yarıştığı seçimde oy kullanma işlemleri devam ediyor. 

Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan Genel Kurulu, Aydın Büyükşehir Çine Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Genel kurula, Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, oda üyeleri ve davetliler katıldı. Çine İlçe Müdürlüğü ve polis ekibi kongrede güvenliği sağladı.

Kongrenin divan başkanlığını Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, Divan Başkanvekilliğine Hasan Eyefçi, Divan Katip Üyeliğini Yasemin Eren, Celal Özden ve Yalçın Payza yaptı. Başkan adayları Metin Uyar ve Ali Örter, seçim öncesi göreve geldikleri takdirde yapacakları hizmet ve işleri üyelerle paylaştı.

Kongrede eski yönetimde yer alan üyelere yapmış oldukları hizmetten dolayı plaket verildi.

“ESNAFI ÜÇ EKMEĞE MUHTAÇ ETTİLER”

12 yıldır yapılan bir şey göremediği için bu göreve talip olduğunu söyleyen Başkan Adayı Ali Örter, “Ben bugün burada ağlamak istiyorum. Pandemi döneminde üç tane ekmeğe muhtaç edilen esnafımızı bu zor durumdan kurtaracağız. Pandemi sürecinde hazırlıksız bir yönetim kurulu, hiçbir şey yapmadınız maaşlarınızı bırakırsınız esnafımıza yardım edersiniz. Yeni nesil bunlara yapmayacak. Biz esnafın sesi olacağız. Şimdi çıkmışlar dev yatırım yapacağız diyorlar. Neresi dev yatırım. Odanın 700 bin TL parası var. Bunun 100 bin TL’sini harcayacağız. Geriye kalıyor 600 bin TL. 350-400 bin TL’si proje masrafı. Kalan 200 bin TL ile kulübe bile yapamazsınız. Şimdiye kadar bir kum döktünüz. Bundan sonra kimseyi kandıramazsınız. Biz geliyoruz” dedi.  

“AYDIN’DA 82 ODANIN İÇİNDE EN BÜYÜK YATIRIMI BEN YAPTIM”

Üyelerden bir dönem daha yetki isteyen Metin Uyar, “12 yıllık görev sürecimde esnafın yanında oldum. Ben kimseyi celallenmedim. Elimden geldiği kadarıyla esnafın derdine çare bulmaya çalıştım. Kanunların bana verdiği yetkiye dayanarak bazı yetkilerin de dışına çıktık. Bir tane esnafım çıksın gelsin. ‘Metin başkan ben odaya geldiğimde seni yerinde bulmadım. Sen benim işimi görmedin’ desin bugün adaylıktan çekileceğim. Ben her zaman esnafımın yanında oldum. Aydın 82 odanın içinde başkanım Selahattin Çetindoğan’dan izin aldım. İşyeri kapalı olan esnafımıza iş yapamıyorlar. Ben bunlar üçer adet ekmek vereceğim diye izin aldım. Sonra üç dört fırın ile anlaştım. Bir defaya mahsus kaşenizi basın ne iş yaptığınızı görelim. Gelin üç tane ekmek alın. Bir haftanın içinde 10 bin adet ekmek dağıtıldı. Hiç kimseyi rencide etmedim.  Hiç kimse odaya gelin fiş alıp da ekmek alacağım demedi. Sadece mesaj attık üyelerimize. Aldığımız yer ise o gün içinde 550 bin TL paramız vardı. 867 bin TL’ye arsayı aldım. Birlik başkanım 200 bin TL ödünç para verdi. Biz de bunu ödedik. Bu yeri 4 yıl kiraya verdim. Biz bu arsaya odamıza at dinlenme tesisi ve yöresel ürünlerin tanıtılıp pazarlanması. O gün ben bu yere 867 bin TL’ye aldım. Bugün müteahhit 6 milyon TL teklif ediyor. 82 odanın içinde en büyük yatırımı ben yaptım. Biz odanın parasını çarçur etmedik. Ben kendimi esnafa adadım. Yanında olmaya devam edeceğim” diye konuştu. 

DSC_8117

Image 2 of 12

Esnaf Odası’nda seçim heyecanı başladı