Çine’de Kütüphane haftası kutlamaları başlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl 58’incisi düzenlenen Kütüphaneler Haftası kutlamaları Çine’de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Çine İlçe Halk Kütüphanesi’nden en çok ödünç kitap alan okurlara Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ödüllerini verdi.

Çine Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan 58. Kütüphane Haftası program, 29 Mart- 2 Nisan 2022 tarihleri arasında, ‘Kütüphanede hayat var’ sloganıyla kutlanıyor. Bu anlamda Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında ilk gün İlçe Halk Kütüphanesi kitap sergisi düzenlendi. Çine İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır ve kütüphane memurları ile birlikte Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ertaş eşliğindi Eskiçine, Çaltı, Cumhuriyet, Ovacık ve Topçam İlkokul kütüphanelerine kitap bağışındı bulunarak kitap okumanın önemi anlatıldı. Madran Anadolu Lisesi’nde öğrencilere yazar Ahmet Zeki Muslu’nun katıldığı ‘Kurtuluş Savaşında Çine’ konulu konferans sunuldu. Öğrenciler ilginç ve merak ettikleri konuları yazara yönelterek bilgi edindiler. 2021 yılında kütüphaneden en çok ödünç kitap alan okurlar Çine Kaymakamı Turan Erdoğan’ı makamında ziyaret etti. Kitap ve kütüphane üzerine sohbettin ardından hazırlanan hediyeler okurlara Kaymakam Erdoğan tarafından taktim edildi.

Çine İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda, 58’inci Kütüphane Haftası etkinlikleri ilçede anaokul ziyaretleri ve İlçe Halk Kütüphanesi Şükran Güngör Tiyatro Salonu’nda yazar Zehra Ünüvar imza ve söyleşi ile devam edecek.

En çok İlçe Halk Kütüphanesinden en çok ödünç kitap alan derecelendirmeye giren okurlar;

Okul öncesi; Birincisi Ayhan Yıldız Ana Okulu Şeyma Yılmaz, ikinci Meriç Emre Çatalkaya, Üçüncü Zeynep Nisa Deniz,

İlkokullarda; Birinci Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu öğrencisi Hasan Demir Kırem, ikinci Atatürk İlkokulu öğrencisi Özge Dursun, üçüncü Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu öğrencisi Zeynep Özüm Yavuz,

Gençlerde; Birinci Feride Raşit Kalkan Ortaokulu öğrencisi Salim Boyşah , ikinci 70.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sudenaz Akbalık, üçüncü Madran Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Gökçe Göktaş,

Yetişkinlerde; Birinci Mustafa Öner, ikinci Sibel Uyar, üçüncü Meral Bozkurt,

65 Yaş üstü; Birinci Nebaha Eraydın, ikinci Mehmet Çatalkaya, üçüncü Sacide Gürkan olarak belirlendi.

KUTUPHANE-HAFTASI-5

Image 1 of 6

 

Çine’de Kütüphane haftası kutlamaları başlandı