“Tariş geçmişteki günlerine tekrar geriye dönüyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

145 Nolu Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatif Başkanı Mustafa Akdam, “Tariş geçmişteki günlerine tekrar geriye dönüyor” dedi.

Kooperatif Başkanı Mustafa Akdam, Çine’de bu yıl pamuk ekimin artması için geçtiğimiz günlerde kooperatif binasında mini bir toplantı yaptıklarını söyledi. 24 Şubat Perşembe günü saat 11.00’de yine kooperatif binasında çiftçilerinde katılacağı bir toplantı düzenleyeceklerini belirten Başkan Akdam, Çineli çiftçileri bu toplantıya davet etti.
Aydın genelinde faaliyet gösteren tüm Tariş başkanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden 145 Nolu Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatif Başkanı Mustafa Akdam, “Tarişimizi kuranları rahmetle anıyorum. 20 Ocak’ta yapılan birlik genel kurulundan sonra Tariş’in tekrar ayağa kalktığını ve tekrar güzel günler gördüğümüzü birlik başkanımızın konuşmalarından duyduk. Tariş geçmişteki günlerine tekrar geriye dönüyor” dedi.

“MAKİNA SIKINTISI YOK”
Bu yıl pamuk ekimi yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Mustafa Akdam, “Aydın’da makina sıkıntısı yok. Aydın’da tüm ilçelerinde ekilen pamuğu toplayacak ekipman var. Çiftçimiz ‘makina olsa pamuk ekeceğim’ lafını bırakması lazım. Bu şekilde bir yere varamayız. Pamuk ektiğimiz zaman da dekarında en az 500 kilogram pamuk almamız gerekiyor. Eğer ki bu pamuğu alamazsak zarar ederiz. Biz zaman zaman bazı üreticilerimize pamuk ektiriyoruz. Ektirdiğimiz zaman da vicdanen rahatsız oluyoruz. Neden vicdanen rahatsız oluyoruz. Dönümde 150 kilogram pamuk alıyor. Pamuk ekimi yapacak olan üreticilerimizden tek ricam bizim ARGE’mizin altında mücadelemize devam etmesi. Tariş demek çiftçi demek, Tariş demek üretici demek, Tariş demek hayvancılık demek. Biz çok zor günlerden bu günlere geldik. Biz Tariş olarak çiftçiye pamuk ektirdiğimiz zaman herkesi kurtaracağız. Büyük çiftçimize pamuk ektirdiğimiz zaman küçük çiftçi ektiği her üründen para kazanacak” diye konuştu.

“2021 YILINDA ÇİNE OVASI’NDA HİÇ PAMUK EKİLMEDİ”
Çine’de 2021 yılında pamuk ekilmediğini ifade eden Akdam, “Geçtiğimiz gün kooperatif binamızda bir toplantı yaptık. Toplantımıza ARGE’den Ziraat Mühendisleri ve tohum bayileri katıldı. Onlarla beraber bir ön toplantı yaptık. Biz toplantıda sorunları ve sıkıntıları söyledik. 24 Şubat Perşembe günü saat 11.00’de kooperatif binamızda bir toplantıda yapacağız. Bu toplantımızda sorunları geniş bir şekilde konuşarak bir çözüm yolu bulacağız. Ektiğimiz pamuğun rekoltesi yüksek olması gerekiyor. Şuanda pamuk fiyatları iyi. Ama değişen piyasa ne olur bilemiyoruz. Biz her ihtimale karşı tarlasına pamuk ekimi yapan üreticimize ektiği pamuktan zarar etmeyecek şekilde bu işi başarmamız gerekiyor” dedi.

“ÜRETİCİMİZE HER KONUDA YARDIMCI OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Tariş’in çok güzel bir kurum olduğunun altını çizen Başkan Akdam, “Çok güzel yatırımlar yaptık. Kooperatifimiz güzel yerlere geldi. Karpuzlu’da bir personel, Çine’de 5 personelle üreticilerimize hizmet veriyoruz. Bünyemizde araçlarımız var. Her türlü imkânlarımızı kullanıyoruz. Çine ve Karpuzlu’daki yerimizde üreticilerimize hizmet vermekteyiz. Çine’de 9 bin 400 metre kare kapalı alanımız var. 6 bin metrekare de beton sahamız var. Ayrıca Çaltı Mahallemizde 54 dekarlık bir arazimiz var. Kapçık, küspe ve yem satışlarımızda ilk 6 ayda 5 milyon kilogram bulduk. Muğla’dan Hatay’a kadar satış yapıyoruz. Bu satışları yaparken de üreticimize sahip çıkıyoruz. Bu Tariş’in kutsal görevidir. Üreticilerimize her konuda yardımcı olmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz” diye konuştu.

“VEKİLLERİMİZE KAPIMIZ AÇIK”
Akdam, “Benim Aydın Milletvekillerine biraz kırgınlığım var. Tariş zor günlerden geçerken hiçbir siyasi partinin vekili kapımızdan içeriye girmedi. Belki bizim burada söyleyecek olduğumuz bir söz tarımın önüne açabilirdi. Yine de onlara kapımız sonun kadar açık” ifadelerine kullandı.

 

“Tariş geçmişteki günlerine tekrar geriye dönüyor”