Çine’de yeni yılın ilk toplantısı yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in başkanlığında 2022 yılının ilk meclis toplantısı gerçekleştirilirken, alınan kararla belediye meclisi bu yıl da tatil yapmayacak.

 

Çine Belediye Havuzlu Sosyal Tesisler Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda biri ek gündem maddesi olmak üzere toplam 10 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddeleri öncesi kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Enver Salih Başkan Dinçer, “Geçen sene iyisi ve kötüsü ile biraz sıkıntılı geçti, ama şartlar böyleydi yapacak bir şey yok. İnşallah 2022 yılı hepimiz için daha sağlıklı, mutlu geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Mecliste ilk gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken, meclis her ayın ilk Salı günü saat: 15.00’da toplanacak ve geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da tatil yapmayacak. Meclis Üyeleri ve komisyonların huzur haklarının belirlenmesi ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşleri ile tavan ücret olarak 150 lira ödenmesi oy birliği kabul edildi. Komisyon olarak toplantı sonucu Belediye’de asgari ücret üzerinden sözleşmeli mimara 4 bin 755 lira, gıda mühendisine 4 bin 255 lira, teknikere ise 4 bin 255 lira olarak ücret belirlendi. Bir adet geçici işçi vizesi oy birliği ile kabul edildi. Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik Hükümlerine Göre 3, 4 ve 7 Sayılı Cetvel raporlarına göre Belediye’de 73 kadroda değişiklik oy birliği ile kabul edildi.

İlçe merkez mahallelerinde bulunan sıvasız, boyasız, badanasız durumda olan bina ve inşaatların düzgün hale getirilmesi ile ilgili İmar ve Trafik, Yol ve Şehircilik ile Çevre, Sağlık ve Temizlik Komisyon Raporuna dayalı olarak; “Binaların yüzde 25 ile 50 oranında dış cephe sıvası ve boyası ile sağlanır. Bakım yapılmayan binalarda oluşan sıva ve boyaların yapılması hem bina dayanıklılığını hem de görüntü kirliliği yaratmayacağı bildirilmişti. Bu sebeple merkez mahallelerde Hamidabat, Şevketiye, Yeni, Cumhuriyet, Soğancılar ve Sarıoğlu Mahallelerinde bulunan bakımsız binaların dış cephe, sıva, boya ve badanalarının yapılmasına, yağmur suyu borularının zemine kadar indirilerek yapılmasına, yapılmadığı taktirde bu işlerin belediye tarafından yapılması ve yapılan masrafların yüzde 20 fazlasıyla bina sahiplerinden tahsil edilmesi komisyon tarafından uygun görülmüştür.” gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

DENETİM KOMİSYONU BELİRLENDİ

Cumhuriyet Mahallesi 51 ada 1,2,3,4,5,8,9 ve 10 parsel sayılı taşınmazlarda 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılması ile ilgili İmar Komisyonu Rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 2022 yılında Çine Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Derneği tarafından yapılacak olan deve güreşine festivaline 30 bin lira ayni yardım yapılması oy birliği kabul edildi. Yılın ilk meclisinde Denetim Komisyonu üyeleri de kapalı oylama şeklinde yeniden seçildi. Denetim Komisyonu için meclise sunulan Mehmet Kıvrak, Semra Eroğlu ve Mutlu Menderes Eşiyok isimleri oy birliği ile kabul edildi. Ek Gündem maddesi 2022 yılında Akçaova Mahallesi’nde Akçaova Gökbelspor Kulübü yararına yapılması planlanan Boğa Güreşi Festivali’ne 30 bin lira ayni yardım yapılması oy birliği ile kabul edildi.

MECLIS-3

Image 2 of 3

 

Çine’de yeni yılın ilk toplantısı yapıldı