Kömürcüoğlu Grup yatırımlarla büyüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Endüstriyel hammaddeler üretiminde Türkiye’nin önemli aktörlerinden olan Kömürcüoğlu Grup, birçok bölgede yatırım yaparak büyümeye devam ediyor. 

 

Kömürcüoğlu Grup bünyesinde 600’e yakın kişi istihdam ederken, Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde gıda üzerine yapmış olduğu yatırımı 2022 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçirerek 180 kişiye daha iş imkânı sağlamayı hedefliyor. Firma, 2022 yılında Çine Organize Sanayi Bölgesine yeni yatırım yaparak Çimstone (Kompozit taşı) üretimi de yapmaya hazırlanıyor.

UKRAYNA’YA İHRACAAT YAPIYORLAR

Yatırım ve çalışmaları hakkında bilgi veren Kömürcüoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Bircan Kömürcüoğlu, “Kömürcüoğlu Grup olarak madencilik, endüstriyel ham maddeleri, gıda, lojistik ve enerji dallarında faaliyet gösteriyoruz. Çine, Muğla, Milas ve Denizli bölgelerinde çalışmalarımız var. Madencilik sektöründe ağırlığımız feldspat ve kuvars. Bunun yanı sıra endüstriyel ham maddelerinde Muğla’da Yılanlı bölgesinde boksit ocağımız, Köyceğiz’de Olivin ocağımız mevcut. Şirketimiz bünyesinde toplamda yaklaşık 400 kişi çalışıyor. 2022 yılının başlarında Çine’ye gıda üzerine yapmış olduğumuz yatırımla yaş meyve sebze tasnifleme, paketleme, mumlama ünitelerinde 180 kişiye daha iş imkanı sağlayacağız. Şuan doldur boşalt olarak kullanılan işletmemiz, 2022 itibari ile tam olarak faaliyete geçecek. Gıda ürünlerinde ihracat ağırlığımız Ukrayna merkezli Kiev, Harkov, Odessa, Lviv. Farklı bölgelerdeki şehirlerde açmış olduğumuz depolarımız var. Bu depolarda da 3’er, 5’şer kişiye iş imkanı da sağlıyoruz. Büyük marketler zinciri olan, o bölgeye hakim bir firma ile anlaşma sağladık. Haftalık 13 tır ile sevkiyatımız yapılıyor. İlk etapta depolarımızda nar, limon, portakal, mandalina gibi ürünlerle başladık” dedi. 

 

MADEN SEKTÖRÜNDE YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Madencilik sektöründe de Denizli bölgesine yeni bir yatırım yaptıklarını söyleyen Bircan Kömürcüoğlu, “2022’in ilk yarısında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Lojistik olarak son 6 ayda yetersiz kaldığımız yerler için mevcut olan ulaşım ağımıza yeni tırlar ilave ettik. İş makinası grubumuzu genişlettik. Son 1 yıldır pandemi sonrasında istihdamı biraz daha artırmak adına ihracatlarımızı geliştirmek için farklı ülkelere ziyaretlerde bulunduk, yeni satışlar yaptık. İtalya, İspanya, Polonya, Portekiz gibi bölgelerde de faaliyetlerimize hız kazandırdık. Seramik fabrikalarıyla birebir görüşmelerimiz sonucunda, bizden istemiş oldukları ham maddelerdeki kalitelerde seramik fabrikalarına göre uyarlayarak işletmemizde yeni revizeler gerçekleştirdik. Tesislerimize yeni ilave tesisleri dahil ettik. Liman stok sahamız daha önce bize göre fazlaydı, şimdi yetersiz kaldığı için ilave projelerle yeni liman stok sahaları elde ettik” diye konuştu. 

 

ÇİNE’YE YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

2022’de Çine Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapmaya devam edeceklerini ifade eden Kömürcüoğlu, “OSB’de yeni talepte bulunduğumuz bir alan vardı. Bize tahsisi yönünde çalışmalar yürüttük. Bundan 3 ay öncesinde Çine OSB’nin yeni açılan alanlarından bir yer aldık. 40 dönüm arazi üzerine bir proje oluşturuyoruz. Maden alanında bizde feldspat ve kuvars olduğu için artık fabrikalaşarak Çine’de Çimstone (Kompozit taşı) üretimi yapacağız. Bu fabrikamızda da yeni istihdamlar sağlayacağız. Çine OSB’de şuan zaten seramik fabrikaları kuruluyor. Biz de bu yatırımcılar arasında kendimize daha fazla yer bulalım diye yatırımlarımıza devam ediyoruz. Zaten doğup büyüdüğümüz yer Çine. Son olarak bu yıl itibari ile araştırmalarımız sonucunda da turizm sektörüne adım attık. Önümüzdeki süreçte de günlük ultra lüks tekne kiralama işi ile turizm sektöründe Kömürcüoğlu Grup olarak en iyi şekilde faaliyet göstermeyi hedefliyoruz. 25 kişiyle başladığımız madencilik sektöründe şu anda 400’e yakın çalışanımız var. Her geçen gün çalışan sayımızı artırıyoruz. Ocaklarımızda iş güvenliği açısından son derece titiz davranarak A sınıfı uzmanları kendi bünyemize aldık. Malum geçmişte başımızdan istenmeyen bir kaza geçti. O yüzden yoğurdu üfleyerek yiyoruz. Bu dönemde iş makinalarımız, kamyonlarımız artınca kendimize şantiye alanı oluşturmak zorunda kaldık, kademeleşme yoluna gittik. Yolda kalan araçlardaki, şantiyelerdeki ve iş makinalarındaki arızaları gidermek için şantiye alanı ve ekip oluşturduk. Her ne kadar bir yerlere bağlı kalsak da kendi içimizdeki ekip arkadaşlarımız anında arızalara müdahale ederek işleyişi daha hızlı verimli hale getiriyor. Kütahya bölgesinde yeni stok sahası elde ettik. Türkiye’de seramik fabrikalarına oradan hizmet vereceğiz. Bu bölgede yeni bir sahamız daha var. Onu da faaliyete geçirmek için devletin yasal izinlerini almak üzereyiz. Sonuçlanınca orada da madencilik üzerine çalışma durumumuz oluşacak” dedi. 

 

“AİLECEK YÖNETİYORUZ”

Şirketlerini ailecek yönettiklerini vurgulayan Bircan Kömürcüoğlu, “Biz babamız başta olmak üzere erkek kardeşimle işi yönetiyoruz. Kız kardeşlerimizin biri satın almada, biri finansta, ailecek çalışıyoruz. Son yıllarda yeni istihdamlar sağlamak adına bize uygun neler varsa işimizi büyütmeye çalışıyoruz” diye konuştu.  

 

Kömürcüoğlu Grup yatırımlarla büyüyor