Kaçak kazıcılara polis baskını  

featured
MUĞLA'NIN MENTEŞE İLÇESİ'NDE ORMANLIK ALANDA DİNAMİTLE KAÇAK KAZI YAPAN DEFİNE AVCILARI POLİS BASKINI İLE YAKALANDI. (BEKİR TOSUN/MUĞLA-İHA) Muğla'nın Menteşe İlçesi Yeniköy Mahallesi Asarlık mevkii yakınlarındaki ormanlık alandan duman çıktığını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi.
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Menteşe İlçesi Yeniköy Mahallesi Asarlık mevkii yakınlarındaki ormanlık alandan duman çıktığını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi.  

Yeniköy Mahallesi Asarlık mevkiine giden ekipler vatandaşlar ile görüştükten sonra duman çıktığı iddia edilen ormanlık alanda inceleme başlattılar. Yapılan incelemelerde bir tepenin üzerindeki kayalık alanda branda bulunduğunu tespit eden polis ekipleri o bölgeye hareket etti. Kayalık alanın bulunduğu bölgeye giden ekipler branda altında kaçak kazı yapan 4 şüpheli ile karşılaştı. 4 şüpheli olay yerinde polis tarafından gözaltına alındı.

KAYALIK ALANIN ETRAFINI ÇEVİRMİŞLER

Kaçak kazının yapıldığı bölgeye daha sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlar (KOM) Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi. KOM ekiplerinin 4 şüphelinin kazı yaptığı bölgede incelemelerinde, şüphelilerin yakalanmamak için kayalık alanın üstüne branda ile örttüklerini, etrafını da çalılar yardımı ile kapattıklarını tespit etti. KOM ekipleri vatandaşlar tarafından görülen dumanın ise kaçak kazı yapan şüphelilerin kayayı patlatmak amacıyla kullandıkları dinamitin patlatılmasından sonra meydana geldiğini tespit ettiler.

Olay yerinde 4 şüphelinin kaçak kazıda kullandığı jeneratör, hilti, kazma, kürek gibi birçok malzemeye el konuldu.

                                        

Kaçak kazıcılara polis baskını