Hobi olarak başladı, gelir kapısı oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine’de Belediyesi personeli Sevtap Aktaş Deveci, hobi olarak yapmaya başladığı amigurumi örgü bebeklerini gelir kapısına dönüştürdü. Bireysel taleplerin yanı sıra fabrikalardan toplu siparişler alan 41 yaşındaki Deveci, önümüzdeki yıllarda örgü bebek başta olmak üzere el işi ürünlerinin satışını yaptığı bir işletme açmayı hedefliyor.

Çine Belediye personeli Sevtap Aktaş Deveci, girişimcilik başarısıyla görenlerin takdirini kazandı. Çocukları için yapmış olduğu oyuncaklar Sevtap Aktaş Deveci’nin hobisi haline geldi. Evli ve iki çocuk annesi Deveci, tığ işi ile yapılan içi doldurulmuş oyuncak anlamına gelen, ‘amigurumi’ adı verilen örgü bebek yapmayı kısa sürede öğrendi. Herhangi bir eğitim almadan örgü bebek yapmayı öğrenen Deveci’nin ürünleri, büyük beğeni topladı. Çevresinden çok sayıda sipariş alan Deveci, iki yıldır yaptığı örgü bebekleri satarak hem aile ekonomisine katkı sağlıyor hem de hemcinslerine örnek oluyor.

“EL EMEĞİ OLARAK BİR ŞEYLER ÜRETMEK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”

Sevtap Aktaş Deveci, “Pandemi döneminde örgü bebeklere merak sarmaya başladım. Herhangi bir eğitim almadım, internetten bakarak yaptım. Hobi olarak yapmaya başladığım örgü bebekleri çevremdeki kişiler oldukça beğendi. Siparişler almaya başladım. Şu an bireysel vatandaşlarımızın yanı sıra fabrikalardan toplu sipariş alıyorum.” dedi. Örgü bebek yapmaktan büyük keyif aldığını ifade eden Deveci, “İnsanın el emeği olarak bir şeyler yapması ve üretmesi çok güzel bir duygu. Ben de yaptığım işin ve emeğin karşılığını almaya başlayınca ortaya koyduğum emeğimin hazzı biraz daha arttı. Amigurumi gerçekten çok emek ve dikkat isteyen bir iş. Yaptığım oyuncaklar gerçekten emek ve el işi değeri çok yüksek. Tanımadığımız markaların oyuncaklarına para veriliyor ama bu el emeklerini vatandaşlarımız pahalı görüyor. El emeğinin gerçekte ekonomik olarak değeri biçilememeli.” diye konuştu. 

Hobi-olarak-basladi-gelir-kapsi-oldu-2

Image 1 of 6


Hobi-olarak-basladi-gelir-kapsi-oldu-2

Image 1 of 6

Hobi olarak başladı, gelir kapısı oldu