Eysim hammaddeyi ürüne dönüştürdü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine’de uzun süredir maden sektöründe hizmet veren Eysim Madencilik, Çine Organize Sanayi Bölgesi’ne büyük bir yatırım yaparak ilçe ve ülke ekonomine ciddi katkı sağladı.

 

Eysim Madencilik bünyesinde kurulan Eysa Quartz Suurfaces kuvars plaka üretim fabrikası, Çine’ye açmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Eysim Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, ilçenin 35-40 yıllık kuvars madeni ham maddesini, ilk etapta 16 ayrı ürün haline getirdiklerini ilçe ekonomisine büyük katkı sağlamaya başladığını söyledi.

Eysim Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir’in ilçeye kazandırdığı 47 bin metrekare alan üzerine kurulan 4 bin metrekare kapalı alana sahip tesiste, 200’e yakın kişi istihdam edilecek.
İlk ihracatını Eylül ayında Irak’a yaptıklarını söyleyen İş İnsanı Muhammet Demir, “Çine’ye böyle bir yatırım kazandırmaktan dolayı öncelikle çok gururluyuz. Dünyanın en iyi kuvars ve felspat madenlerinin bulunduğu bölgedeyiz. Yıllar önce buraya geldiğimde bu dağlardan çıkartılan madenler yok pahasına diğer ülkelere satılmaktaydı. Çine ve civar bölgelerden çıkartılan kuvars madeni, dünyanın çok sayıda ülkesine ham madde olarak gönderilmekteydi. Burada bulunan 2 yabancı firma, hammadde olarak ürünleri yurtdışına göndermekteydi. Onlar yurtdışından buradaki ürünü görmüş ama biz işadamları bunu görememiştik. Buradan giden ürünlerimiz Almanya’nın, Amerika’nın ürünü ve etiketi ile satılmaktaydı.

“TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Şimdi bu ham madde, kurduğumuz tesisimizde ilk etapta 16 ayrı ürüne dönüşecek. AR-GE Merkezimizin çalışmaları sonucu bu ürün adetini artıracağız. Yok pahasına satılan bu yeraltı kaynaklarını daha değerli hale getireceğiz. En önemlisi de Çinemizin markası olarak satılacaktır. Atatürk’ün ‘Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır’ ve ‘Türkiye için taş üstüne taş koyan hayırlı bir iş yapmaktadır’ sözleri üzerine biz de ülkemiz için taş üstüne taş koymaya, o taşlardan duvar örmeye o duvarlardan fabrika kurmaya ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.  

EYSA-3

Image 2 of 7

Eysim hammaddeyi ürüne dönüştürdü