Erdoğan ile Dinçer kavgamı etti?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ile Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer arasında ipler gerildi. Bir konu hakkında şikâyetini söylemeye giden Başkan Dinçer’in ilçe kaymakamı ile tartıştığı öğrenildi.

 

Yılın son toplantısı olan Çine Belediye Meclis Toplantı Salonunda gündem dışı konuşmalarda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Dinçer, ‘Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ile tartışma mı yaşadınız’ diye soru sordu. Bunu doğrulayan Başkan Dinçer yaşadığı olayı anlattı.

 

Dinçer, “24 Kasım törenleriyle ilgili 23 Kasım’da Çine İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve yaklaşık 6-7 okul müdürümüzü makamımı ziyaret etti. Tamda o gün de kurun yükseldiği bir gündü. Oradan bir muhabbet açıldı. Ziyarete gelen okul müdürümüzün biriyle tartışma yaşadık. Müdürümüz hem bana, hem de Atatürk’e atıfta bulundu. Atatürk’ün kurduğu Merkez Bankası’nın Türkiye’nin Merkez Bankası’nın olmadığını Yahudilerin ortak olduğunu söyledi. Bana koyulan tepki çok önemli değil. Okul müdürü Çine Belediye Başkanı’nı ziyaret ettiği esnada ayağa kalkıp cebinden parasını çıkardı ve ‘Neden burada Türkiye Cumhuriyeti yazmıyor, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yazıyor, çünkü bu banka Yahudilerin’ dedi. Ben de ertesi gün Milli Eğitim Müdürümüz ile beraber Çine Kaymakamımızın yanına gittim. Kaymakam beye şunu anlatmaya çalıştım. 10 yıldır Çine Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bugüne kadar şikâyette bulunmadım. Ama bana yapılan hakaret değil, Atatürk’ün kurduğu Merkez Bankası’na Yahudilerin denmesi, bunun ne derece doğru olduğunda ben bilmiyorum bunu söyledim. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz de bunu kaymakam beyin yanında onayladı. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürümüz de o müdürümüze müdahale etmedi. Kaymakam bey de bana ‘bunu dilekçe olarak ver araştırayım’ dedi. Ben de daha önce başka konularla ilgili dilekçe verilmişti. Bunun birisi AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın bir şehit cenazesinde bir binaya asılan pankartla ilgili doğru olmayan bir beyanı vardı. Bu beyan kaymakam beyi de içeriyordu. Beyan şu şekildeydi; ‘Kaymakam pankartı kaldırın’ dedi. Kaldırdılar tekrar astılar şeklinde. Sayın kaymakamın dedim. O gün sizi 12 kere ilçe başkanımız aradı. Telefonunu açmadınız. Ayrıca mesaj çekti. Yine ona da bir cevap vermediniz. Kaymakam bey ‘Ben böyle bir şey hatırlamıyorum’ dedi. Ondan sonra başka bir dilekçemiz de vardı. AK Parti Gençlik Kolları pandemi döneminde okullara veliler bile alınmazken gelip pamuk şeker dağıtmışlardı. Onunla ilgili ilçe başkanımız şikâyette bulunmuştu. Onunla ilgilide bir sonuç alınmadı. Bende kedisine bununla ilgili dilekçe verdiğimde bir sonuç alacağıma inanmıyorum. Çünkü bu olayları ört bas ediyorsunuz. Kaymakam beyde birazcık ters bir tavırla yaklaştı. Bende kendisine şunu söyledim. Yalan beyanda bulunan bir milletvekili var. Bunu yalanlamayan bir kaymakam var. Benim iki tane kızım var dedim. Biz çocuklarımızı böyle devlet adamlarına mı teslim edeceğiz dedim. Sizler mi savunacaksınız bizler olmadığımızda bunun haklarını dedim. Bugünkü haklarımızı savunamayan ben hatırlamıyorum, bilmiyorum yok öyle bir şey bu konuda cevap veremem diye devlet adamlarımı bizim çocuklarımızı yetiştirecek dedim. Orada bir tartışma yaşadık. Olay tatlıya bağlandı. Olay bundan ibaret” ifadelerini kullandı.

 

TURAN-ERDOGAN

Image 2 of 2

Erdoğan ile Dinçer kavgamı etti?