Doğa sporcuları Alabayır ve Gerga’yı yürüdü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine’nin tarihi antik kenti Gerga, Aydınlı doğa sporcularının ilgi odağı oldu. 68 kişilik grupla Aydın Doğa Sporları Kulübü sabah kahvaltı molasını Çine Kırkahvesi’nde verdikten sonra Alabayır Mahallesine hep birlikte yaptıkları sabah sporuyla Çine Barajı-Gerga parkurunda yürüyüşe başladı. Alabayır’dan 8 kilometrelik A, 13 kilometrelik B, parkurlarının yanısıra Kırsakallar Mahallesi’nden de zorlu 17 kilometrelik C, parkurlarında 3 ayrı grup olarak yürüyen doğa yürüyüşçüleri Alabayır’dan Çine Barajına çıkan güzergâhtaki jeolojik kayaları ve barajdaki kayalıkları çok beğendi.

Tarihi Gerga kentini de ziyaret eden gruplar, yürüyüş bitiminde Alabayır Mahallesi kahvesinde çay molası verdi. Doğa yürüyüşü ve Gerga ziyareti için gelen Aydınlılar, Alabayır Mahallesi’nden köy ekmeği bazlama, pekmez, çıntar gibi doğal ürünleri de alarak Alabayır’dan ayrıldı.

Gerga’nın herkes tarafından mutlaka görülmesi bilinmesi gerektiğini belirten doğa sporcuları, bölgenin doğal manzaralarının da görülmesi gerektiğini belirttiler.

YURUYUS-10

Image 10 of 10

Doğa sporcuları Alabayır ve Gerga’yı yürüdü