Çine’de çaya ve kahveye zam geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine’de ekmekten sonra çay ve kahveye zam yapıldı. Yeni tarifeye göre çay ocakları ve kahvehanelerde çay en az 2 TL’ye kahve ise 4 TL’ye satılacak.

 

Çine’de çay ocakları ve kahvehanelerde çay ile kahveye zam yapıldı. Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın aldığı karar doğrultusunda çaya 50 kuruş, kahveye 1,5 TL zam geldi. Yeni tarifeyle birlikte 1 buçuk TL olan çay 2 TL, 2 buçuk TL olan kahvenin fiyatı 4 TL’ye yükseldi. Çay ocakları ve kahvehanelerde geçerli olacak olan yeni ücretler, üyelere gönderildi.

Son dönemlerde tüm girdi maliyetlerinde aşırı bir şekilde artışlar olduğunu söyleyen Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Uyar, “Herkesin de bildiği gibi şeker fiyatlarında yüzde 25, kahve fiyatlarına da yüzde 200’den fazla zam geldi. En ucuz çayın kilosu ise 35-40 lira oldu. Kahvehane ve çay ocaklarında çalışanların yevmiyeleri 70-80 liradan, 100-120 liraya çıktı. Bu artışlar sonrası zarar etmeye başladıklarını belirten üyelerimizin zam talebi sonrası ortaklaşa aldığımız karar sonrası çay fiyatını 2, kahve fiyatını da 4 lira olarak belirledik” dedi.

Çine’de çaya ve kahveye zam geldi