“Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik şokunu yaşıyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik şokunu yaşıyoruz” dedi. Üretici ve çiftçinin perişan durumda olduğunu söyleyen Şahin, yem gübre fiyatları zamdan zama uçtuğunu söyledi.

Son günlerde artan dolar kuru nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Tayfun Şahin, “Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik şokunu yaşıyoruz. Hatta kabus günlerini görüyoruz. Dolar 13.40’ı gördü, Euro 15 TL.’yi aştı. Hükümet Türk lirasını kaderine terk etmiş, dolar ve eoru durdurulamıyor. Birçok malzemenin üzerinde ki fiyatlar kaldırılmış, üretim ve buna bağlı olarak ta ticaret durma noktasına gelmiştir. 2001 yılında yaşanan benzer ekonomik kriz için dönemin iktidarına ‘yönetemiyorsunuz!’ diyerek millete yüzüğünü göstererek yüzyılın liderliğine aday olanlar, kendi çuvallarını doldurmayı tercih ederken yüzlerinin astarının olmamasını da dış güçlere bağladılar. Evet şu yaşadığımız kabus dolu günlerin tek sorumlusu dış güçler! Yerseniz sayın milletim. Rusya’dan turist, Katar’dan para gelmezse aç kalıyoruz. Az sabır. Büyük Türkiye çok yakında! 2018 yılında müjdeledikleri yerli otomobilin 2021 yılında satışa çıkmasına şunun şurasında kaç gün kaldı ki! Dünyanın bedava kullandığı doğalgazı biz dünya rekoru kırarak en pahalısından fahiş fiyata kullanıyoruz. Benzin, mazot bedava bile olsa vergisi 6 liraya geliyor. Üç tarafımız denizlerle çevrili ama vatandaş parasızlıktan balık bile yiyemiyor. Yakında ekmeği dilimle alacağız gibi görünüyor. Asgari ücretli son 20 günde 945 lira para kaybetmiş, dünya açlık sınırıyla yaşam mücadelesi yarışmasında neredeyse ipi göğüslemek üzere.

 

“YEM VE GÜBRE ZAMDAN ZAMA UÇUYOR”

Üretici ve çiftçiler perişan durumda. Yem ve gübre fiyatları şahlanmış zamdan zama uçuyor. Tarım destekleri ise zamlarla yarışmak bir yana gerilerde nal topluyor. AKP Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim çıkıyor meydana çiftçilerin kulağını çekiyor: ‘30 dönüm tarlası olan 500 bin liralık klimalı traktör alıyor. Hani ayranı yok içmeye, tahtırevanla gidiyor ekin biçmeye.’’ Anlaşılan vekil demek ki hayatında eline küreği alıp bir metrekare maydanoz bile dikmemiş. Meydan boş kalmasın diye birde AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir açıklama yapmış: ‘Belki soğan ekmek yiyeceğiz aylarca ama güvenliğimizden kimseye taviz vermeyeceğiz.’ Pes yani. Milleti keriz yerine koymanın açıklamalarıdır bunlar. Soğan ekmek fazla olmuş. Duble yol kemirin de diyebilirmiş. Buna da şükür. AKP vekilleri bile dayanamamış konuşuyorlar. Ama bizim Ziraat odası, esnaf odası başkanlarımız temsil ettikleri üyelerinin durumunu görmezden gelip çığlıklarına tercüman olamıyorlar bile. Cumhur ittifakı temsilcilerini zaten hiç sormayın. Dış güçlerle uğraşmaktan vatandaşa merhem olamıyorlar. Ama hakkını yemeyelim. Sosyal medyada bir paylaşım gördüm: ‘Büyük ve güçlü Türkiye hedefinden gözümüzü asla ayırmayacağız’ yazmış AKP ilçe başkanı kardeşimiz Burhan Kandemir. Şunu hiç kimse göz ardı etmesin ve unutmasın ki, her geçen gün fakirleşiyoruz, yoksullaşıyoruz. Freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyoruz.  Bu düzene mecbur değiliz! Ülkeyi yönetemeyenlerden artık kurtulma zamanı gelmişte geçmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik şokunu yaşıyoruz”