Çamurlu yol vatandaşı çileden çıkardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine şehir merkezine en yakın kırsal mahalle olarak bilinen Evciler Mahallesi’ndeki en önemli sorunların başında çamurlu yollar geliyor. Çine Belediyesi tarafında kanalizasyon çalışması yapılan mahallede, bazı sokaklara parke taşı döşenmediği için vatandaşlar sokaklarda çamurdan yürüyemiyor.

2018 yılında bu yana Evciler Mahallesi Bertuğ Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, Çine Belediyesi’nin parke taşı döşeme sözünü tutmasını bekliyor.

İlçede etkili olan sağanak yağıştan sonra yollar çamur deryasına döndü. Çamurdan dolayı sokağı servis araçları giremeyince mahalle halkı çocuklarını servis aracına yetiştirmek için sırtında taşıdı.

2018 yılında bu yana her defasında Çine Belediyesi’nin Bertuğ Sokak’ta parke taşı döşeme sözü verdiğini, ama bir türlü bu sözünü yerine getirmediğini söyleyen mahalle sakini Murat Karaaslan, “Çine Belediyesi 2018 yılında bu yana 200 metre uzunluğunda sokağa parke taşı döşeyemedi. Her yağmur yağdığında yolda yürümekte güçlük çekiyoruz. Yağmur sonrası bu sokağa araç giremiyor. Ne zaman Çine Belediyesi’ne bu konuyu dile getirsek hep yapma sözü veriyorlar, ama yapmıyorlar. Dün yağmur yağdı. Sokağımız balçıklaştı. Servis araçları sokağa giremedi. Çocuklarımızı sırtımızda taşıdık. Bu çilenin bitmesini istiyoruz artık. Yetkililerden verdikleri sözleri yerine getirmelerini talep ediyoruz” dedi. 

CAMURLU-YOL-1

Image 1 of 10

Çamurlu yol vatandaşı çileden çıkardı