Çine’de Cumhuriyet coşkusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Çine’de de törenlerle kutlandı.

Dün Hükümet Konağı Meydanı’nda bulunan Atatürk büstüne çelenk koyma ile başlayan kutlamalar, bugün Çine Kaymakamı Turan Erdoğan’ın makamında tebrikleri kabul etmesi ve Çine Yüksel Yalova Stadı’ndaki törenle devam etti. 

Çine Yüksel Yalova Stadı’ndaki törene Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Soydan Hekim, Çine Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kaan Güllü, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, daire amirleri, parti temsilcileri, ilçedeki tüm okullardan temsilci öğretmenler katıldı.

 

“DEĞERLERİMİZİ SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine Kaymakamı Turan Erdoğan yaptı. Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Milleti kendini yok etmek üzere gelmiş emperyalist güçlere karşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlatmış olduğu mücadelesini tüm Anadolu topraklarına yaymış ve çok çetin mücadeleler verilmiştir. Bu mücadelenin sonunda Kurtuluş Savaşı’mızı kazandıktan sonra 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimiz ilan edilmiştir. Cumhuriyet idaresi Türk Milleti’ne verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer bizi milli bir devletin onurlu birer yurttaşları özgürce düşünen birer bireyleri eşit hakları olan birer ferdi ve devletin gerçek sahipleri yapmıştır. Cumhuriyet idaresinde milletimiz kederde ve kıvançta bir ve beraberdir. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet idaremiz, Nene Hatunların, Şerife Bacıların direnmeleriyle Kara Fatmaların cepheye cephanelik taşımalarıyla, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin ve de bu toprakların öz evladı Yörük Ali Efe gibi efelerin teşkilatlanmasıyla ve mücadelesiyle emperyalizme karşı kazanılmış bir mücadelenin sonucunda kurulmuş, idarelerin en faziletlisi olan bir idare şeklidir. Bizler bugün aynı sıkıntıları tekrar yaşamamamız için daima uyanık olmalıyız, bir ve beraber olmalıyız.

Büyük Devlet adam Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye ve milli ve manevi değerlerimizi sahip çıkmaya şehit ve gazilerimizi milletçe kalbimizde yaşatmaya devam etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet ve rahmetle anıyor, saygılar sunuyorum” dedi. 

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet mesajı da okundu.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Öğrenciler şiirler okuduktan sonra Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki halk oyunu ekipleri halk oyunlarını sergiledi.

Çine’de okullar arasında yapılan Cumhuriyet temalı şiir, resim ve kompozisyonda yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol üyeleri tarafında takdim edildikten sonra resmi tören geçidi yapıldı. Tören, tüm okulların Çine Anadolu Lisesi’nin bando takımı eşliğinde resmi geçit yapmasıyla sona erdi.

DSC_7389

Image 2 of 51

Çine’de Cumhuriyet coşkusu