“Atatürk Büstlerinin anlamı büyüktür”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Hüseyin Özkan İlkokulu bahçesinde bulunan ve bakıma ihtiyacı olan Atatürk Büstü, Yatağanlı bir firmanın desteği ile yenilendi.

Okul Müdürü Özgür Soğancı, “Atatürk Büstlerinin anlamı büyüktür. Çocuklarımıza da bunu anlatabilmek adına önemli bir çalışma oldu” dedi.

Çine Hüseyin Özkan İlkokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim yılına “Kurallara Uyuyorum Hayatı Güzelleştiriyorum’’ adı altında güzel bir etkinlikle başladı.

“ÇOCUKLARA SANAT, SPOR VE İYİ BİR EĞİTİMLE HER ŞEYİ

BAŞARABİLECEKLERİNİ ÖĞRETMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Okul Müdürü Özgür Soğancı, “Bu etkinlikte öğrencilerimize hayatın her alanında kurallara uymanın sadece kendi hayatını değil başkalarının hayatını da değiştireceğini ve böylece dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirebileceğini anlatmayı hedefledik. Bu doğrultuda sınıflar arasında küçük değerlendirmeler yapıp hafta için en beğenilen sınıf yâda sınıflara hayırseverlerden temin ettiğimiz topları hediye ediyoruz. İlk başta bir voleybol ve bir futbol topu veriyor, kurallara uymada süreklilik gösteren sınıflara da basketbol topu hediye ediyoruz. Aynı zamanda okulumuzda açık alan dersliği yaptık. Eğitimin ve öğrenmenin her zaman ve her yerde olabileceğini okulun dört duvardan ibaret olmadığını anlatmayı istedik. Sanat Sokağı içinde çalışmalara başladık. Böylece çocuklara sanat, spor ve iyi bir eğitimle her şeyi başarabileceklerini öğretmeyi hedefliyoruz” dedi.

“ATATÜRK BÜSTÜNÜ YENİLEDİK”

Hüseyin Özkan İlkokulu Okul Aile Birliği okulumuzun Atatürk Büstünü hayırseverlerin desteği ile yenilediğini söyleyen Soğancı, “Okul Aile Birliği Başkanı uzun süredir Atatürk Büstünün tadilattan geçirilmediğini özellikle taban kısmının da düzenleme yapılmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Atatürk Büstlerinin anlamının büyük olduğu bildiğimiz için çocuklarımıza da bunu anlatabilmek adına çıkılan bu yolda hayırseverlerin desteğiyle tamamını yeniledik. Bizleri destekleyen Yatağan’da faaliyet gösteren maden firmasına, hayırsever kurum ve kişilere desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.  Atatürk büstünün üzerine yazılacak Atatürk’ün eğitim ile ilgili hangi sözünün yazılacağını öğrenciler anket yaparak kendileri belirledi. Bu şekilde atamızın eğitim ile ilgili pek çok sözünü öğrencilerimizin hafızasına kazınması amaçlandık. Atatürk Büstünün tamamlanması ile birlikte Çine İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sadık Yavuzkan’da Bayrak Törenin de bizlerle birlikte oldu. ‘Kurallara Uyuyor Hayatı Güzelleştiriyoruz’ etkinliği kapsamında bu hafta top kazanan sınıflara ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sadık Yavuzkan’ın elinden aldı. Bu da bizleri oldukça sevindirdi kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

WhatsApp-Image-2021-10-17-at-21.01.00

Image 1 of 17

“Atatürk Büstlerinin anlamı büyüktür”